Samenwerking Bedrijven

 

De SSA (Stichting Studiereis Astatine) biedt uw bedrijf de unieke mogelijkheid om een groep geselecteerde studenten van de universiteit Twente in te huren voor een tijdelijke opdracht. Deze groep studenten volgen de technische studierichting Advanced Technology. Voordeel van deze werkwijze is dat in korte tijd veel werk en onderzoek verzet kan worden, tevens hoeven de studenten zich niet te houden aan allerlei protocollen van de opleiding maar kunnen ze 100% van de tijd besteden aan uw opdracht. Het doel is om een educatieve reis naar Singapore en Maleisië te financieren met het verdiende geld. Hieronder vindt u een korte beschrijving van onze skillset, voorbeelden van cases, uitleg over onze werkwijze, en ons financiële aanbod.

Skillset

De groep van de SSA 2021 bestaat uit 23 studenten van de universiteit Twente. De studenten hebben allemaal hun eigen expertises, interesses en voorkeuren. Hierdoor ontstaat een brede skillset waarmee veel verschillende opdrachten gerealiseerd kunnen worden.

Een overzicht van de mogelijke skills


   – Java
   – HTML
   – C++


   – Excel
   – Solidworks
   – MATLAB/Simulink
   – Adobe Illustrator
   – LaTeX
   – Mathematica
   – Labview
   – LTspice
   – 20sim
   – COMSOL


   – Algemene computervaardigheden
   – Computer architectuur
   – Algoritmes
   – Netwerken


   – Het begrijpen, ontwerpen, en bouwen van circuits
   – Impedantie (impedantie aanpassing)
   – Control systemen
   – Werken met Arduino's
   – Werken met Raspberry Pi's


   – Dierentiaalvergelijkingen
   – Verschilvergelijkingen
   – Berekeningen in het frequentie domein (zowel Fourier als Laplace)
   – Signaal analyse
   – Algebra
   – Calculus


   – Tekenen (zowel algemene tekenskills als technische tekenskills)
   – Werken met het programma Adobe Illustrator
   – Videobewerking
   – Ontwerpen en printen van posters
   – Ontwerpen van webpagina's
   – Ontwerpen van mobiele apps


   – Vloeistofmechanica
   – Thermodynamica
   – Elektromagnetische signalen
   – Mechanica (zowel statische als dynamische dynamica)
   – Aerospace engineering


   – Materiaal kennis
   – Semiconductors
   – Zonnecollectoren
   – Process engineering
   – Organische chemie


   – Medicijnen
   – Cellen
   – DNA
   – Biomechanische robotica
   – Anatomie
   – Ecologie


   – Literatuuronderzoek
   – Verslagen schrijven
   – Analytische vaardigheden

  Voorbeelden Cases

  Hieronder staan een paar voorbeelden van casework dat is uitgevoerd door eerdere SSA studenten:

  • Het ontwerpen van vloer testen voor een bedrijf dat veel magazijnen realiseert en daar een vloertype voor zocht. De studenten op deze case hebben onderzoek gedaan naar verschillende testontwerpen, draaiboeken geschreven voor verschillende testen en verslaglegging gedaan van de resultaten.
  • Het maken van een technisch ontwerp voor een bedrijf dat op zoek was naar een goede constructie voor een zonweringssysteem.
  • Het onderzoek doen naar de toepasbaarheid van kleinschalige waterstof tankstations. Dit onderzoek bestond uit drie delen: de productie van waterstof, het transport van waterstof en de afname van waterstof.

  Bovenstaande lijst geeft slechts een beperkt aantal voorbeelden van praktijkcases. Mocht u twijfels hebben of uw opdracht aansluit bij onze kennis, neem dan vooral contact met ons op om te kijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen.

  Werkwijze

  Als een bedrijf interesse heeft in ons aanbod dan maken we eerst een vrijblijvende afspraak. Tijdens deze bespreking kunnen we kijken of en wat we voor elkaar kunnen betekenen. Wanneer er een opdracht of vraag is die aansluit dan zal er overleg plaatsvinden over wat de exacte inhoud van de opdracht en de geleverde prestatie is. Daarna zullen wij een schatting maken van de benodigde uren. Wanneer u besluit met ons in zee te gaan dan zullen we een contract afsluiten zodat beide partijen duidelijkheid hebben over de gemaakte afspraken.

  Daarnaast zullen we afspraken maken over de gedetailleerde invulling van de werkzaamheden en bijvoorbeeld updates over de voortgang. Uiteraard allemaal in overleg met het bedrijf.

  Financiële Aanbod

  Het bedrag voor een gewerkt uur aan de case bedraagt 30 euro exclusief btw. Uit de praktijk blijkt dat de meeste cases van de SSA een omvang hebben van 30 tot 300 uur. Hiervoor worden uiteraard van te voren afspraken gemaakt. Wij maken van te voren een schatting van het aantal te besteden uren en leggen dit vast.

  Als dit uw interesse heeft gewekt dan kunt u ons bereiken op:
  Mail: acquisition@ssa-ut.nl
  Telefoon: 06 44596903 (Carlo Boeve)
  Of vul het onderstaande formulier in!